In de Koerdische stad Cizre zitten veel mensen gevangen tussen leven en dood, tussen verleden en heden. De van oorsprong Turkse videokunstenaar belit sağ roept met haar beelden de geesten op.
De in Amsterdam woonachtige Turkse videokunstenaar belit sağ onderzoekt in haar filosofische werk het ‘geweld van beelden en beelden van geweld’. Deze film bestaat uit beelden die ze in 2015 en 2016 maakte van collectieve rouw in Cizre, een Koerdische stad aan de Turks-Syrische grens, plus found footage uit Turkije. Daarbij richt ze zich op het gebruik van beelden van doden bij de rouwverwerking. Ze laat zien dat beelden niet alleen manipuleren, maar je ook verbinden met de mensen die vastzitten tussen leven en dood, verleden en heden.

Credits

Producent
Productiebedrijf

Titel: What Remains
Jaar: 2019
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

MaatschappijGeschiedenisMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.