Als de vader van filmmaker Ruud Lenssen alzheimer krijgt, begint hij zijn ouders te filmen. Het resulteert in een liefdevolle documentaire over dementie, mantelzorg en onze eigen vergankelijkheid.
Wanneer de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose alzheimer te horen krijgt, besluit Lenssen het daaropvolgende zorgtraject van zijn ouders vast te leggen. Terwijl vader Jac krampachtig vasthoudt aan zijn idyllische hectare natuurgrond met paarden, kippen en een moestuin, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger. Ondertussen komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Deze persoonlijke documentaire brengt zorgvuldig dementie en mantelzorg in beeld, en is tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Credits

Producent
Coproducent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Ruud Lenssen Documentaires
Omroep
KRO-NCRV
Coproductiebedrijf
Hans Heijnen Filmmaker

Titel: Wei
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

Kristallen FilmFamiliebandenGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.