Kort drama met komische noot, over een aanstaande vader die het plotseling benauwd krijgt, uitgerekend nu zijn vriendin op het punt staat te bevallen.

Willem staat op het punt vader te worden: de weeën van zijn vriendin zijn begonnen. De onomkeerbaarheid van de komst van zijn kind daalt bij hem in en Willem wordt overvallen door een gevoel van nutteloosheid en acute angst voor het vaderschap. Terwijl andere zwangere vrouwen hem in het ziekenhuis de les lezen over opvoeding, zijn bevallende vriendin niets van hem lijkt aan te nemen en de receptioniste de enige lijkt die in hém geïnteresseerd is, beseft hij dat hij afstand moet nemen van zijn huidige bestaan en de transformatie moet omarmen.

Credits

Producent
Production Design
Set geluid
Cast (hoofdrol)

Titel: Weeën
Jaar: 2017
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

HumorDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2017)
Nils Vleugels

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.