De multiculturele samenleving mislukt? Kan helemaal niet, aldus de regisseur die zijn eigen achtergrond als zoon van een Nederlandse vader en een Keniaanse moeder en zijn eigen familieleden gebruikt als argumentatie.
Een kind kijkt in de camera. Zijn Keniaanse oom doet hem een voorspelling: een mixed child zal zich nergens op zijn plek voelen. Niet in Europa en niet in Afrika. Nu, twaalf jaar later is het kind filmmaker en gaat hij op zoek naar de betekenis van zijn oom’s profetische woorden.

We zijn allemaal onderdeel van een multiculturele samenleving, of die nu mislukt is -zoals sommigen beweren- of niet. De regisseur verkent zijn achtergrond als zoon van een Nederlandse vader en een Keniaanse moeder. Hij laat zien dat je je, evenmin als aan je familieleden, niet kunt onttrekken aan de mensen met wie je je land deelt.Credits

Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
St. Joost School of Art & Design
Festus

Titel: We Will Maintain
Jaar: 2017
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.