Drama waarin Ben, twee jaar nadat hij bij een ongeluk de dood van zijn vriendin veroorza­akte, terug­keert naar zijn geboorte­dorp. Daar heeft zijn schoonfam­ilie voogdij gekregen over zijn dochtertje.

Drama waarin Ben zich de woede en het verdriet van zijn complete dorp op de hals haalt als hij dronken een verkeer­songeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin Tinka sterft. Ben wordt naar de gevan­genis gestuurd en zijn verbit­terde schoonfam­ilie krijgt de voogdij over zijn dochtertje Cindy. Wanneer Ben na lange tijd weer naar het zuidelijk gelegen dorp Wald­stille terug­keert, is hij van plan om het contact met Cindy zo snel mogelijk te herstellen — ondanks tegen­werking van zijn schoonouders.

Titel: Waldstille
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

Drama

Gouden Kalf winnaar

Beste Vrouwelijke Bijrol (2017)
Marie-Louise Stheins

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2017)
Thomas Ryckewaert
Beste Mannelijke Bijrol (2017)
Johan Leysen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte