Op zoek naar antwoorden over de val van Srebrenica? Verdiep je in je eigen tempo via dit crossmediale project in de zwarte bladzijde uit de recente Nederlandse geschiedenis. Met audioverhalen en archiefmateriaal.


Twintig jaar na de val van Srebrenica vormen de gebeurtenissen rond de moslimenclave nog steeds een heet politiek hangijzer. Argos en VPRO Digitaal zetten in een crossmediaal initiatief, dat een tv-documentaire, een radio-uitzending en een digitaal project beslaat, nog eenmaal de belangrijkste feiten en openstaande vragen op een rij. Die laatste vormen de rode draad in een audiovertelling die verrijkt is met historische videofragmenten, kaarten en foto's. De twintig minuten aan materiaal kunnen op elastische wijze worden opgerekt met inhoudelijke extra's en verdiepende longreads.

Titel: Waarom Srebrenica moest vallen
Jaar: 2015
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2015

MaatschappijGeschiedenisPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.