Openhartige korte documentaire waarin vier kinderen tussen tien en dertien jaar oud vertellen over hun recente verlies van een ouder aan zelfmoord.
Rebekka, Stef, Hessel en Annabel hebben één ding gemeen: zij verloren alle vier hun vader aan zelfmoord. Ze kennen elkaar niet en praten nauwelijks over wat hen overkwam. Andere mensen weten vaak niet wat ze moeten vragen en zijn bang om erover te beginnen. Ze gaan in gesprek met documentairemaker Milou, die zelf tien jaar geleden haar moeder aan zelfmoord verloor. Zij stelt de vragen die niemand durft te stellen. De kinderen hebben hun eigen uitdagingen, maar ze hebben ook veel gemeen. De obstakels die zij moeten overwinnen zijn verbeeld als reis door een landschap, geanimeerd met stop-motion.

Titel: Waarom bleef je niet voor mij?
Jaar: 2020
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.