In dit vervolg op de veel­be­jubelde jeugdfilm Het paard van Sinterk­laas stelt Winky Wong alles in het werk om de witte schimmel van de Sint op tijd terug te vinden en zo de ramp van een intocht zonder paard af te wenden.
In de jeugdfilm Het paard van Sinterk­laas maakte het Chinese schoolmeisje Winky Wong (Ebbie Tam) veel furore met haar aandoen­lijke, eigen­zin­nige optreden om zich het Neder­landse leven eigen te maken en vooral, om te mogen paardri­jden. In het vervolg Waar is het paard van Sinterk­laas? moet Winky alles in werking stellen om de ramp van een intocht zónder de witte schimmel af te wenden. Via haar brieven aan Sinterk­laas, die ze in voice-over voor­leest, vertelt de inmid­dels goed inge­burg­erde Winky hoe ze zich voelt en wat ze beleeft, terwijl ze tegen het décor van het kleine stadje in de duinen op haar rode fietsje op en neer fietst naar de manège van oom Siem (Jan Decleir) en tante Cor (Betty Schu­urman). Winky tast vaak in het duister over de bewee­gre­denen van de onbe­gri­jpelijke, volwassen wereld. Boven­dien heeft ze de zware taak Sinterk­laas een brief te schri­jven dat hij beter niet kan komen.

Titel: Waar is het paard van Sinterklaas?
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2007)
Betty Schuurman

Andere prijzen

KPN Publieksprijs (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte