Speelfilm gebaseerd op het gelijk­namige boek van Inez van Dullemen over het moeizaam en lang­durig proces van van het oud worden van een dementerend ouder­paar, gezien en beleefd door de ogen van hun dochter.
Speelfilm gebaseerd op het gelijk­namige boek van Inez van Dullemen gaat over het moeizaam en lang­durig proces van het oud worden van een ouder­paar; de afta­keling, het dementeren en het uitein­delijk sterven. Dit wordt gezien en beleefd door de ogen van hun dochter, de schri­jf­ster Inez van Dullemen. De film werd in 1987 bekroond met twee Gouden Kalv­eren, voor Beste Lange Speelfilm en Beste Actrice (filmde­buut Jaspe­rina de Jong).

Titel: Vroeger is dood
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1987)
Jos van der Linden
Beste Actrice (1987)
Jasperina de Jong

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte