Een doorgewin­terde politicus met een midlife­crisis stelt zich steeds verder open voor de stem van het volk’. Dit doet hem al snel stijgen in de peilingen, wat de ijdele man uitstekend bevalt.
Jos is een doorgewin­terde politicus met een midlife­crisis, van een bijzonder poli­tiek correcte partij die er slecht voor staat. Als zijn dochter Zoë een nieuwe relatie krijgt met Sjef, een jonge marechaussee, komt Jos in aanraking met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfam­ilie. Dit heeft ingri­jpende gevolgen voor zijn poli­tieke optreden en zijn privéleven. Sjefs vader Nico, Jorda­nees, is auto­han­de­laar en haat politici. Hij heeft een groot hart, maar ook een geheel eigen gevoel voor recht­vaardigheid en logica. Sjefs zwager heeft een plan om de partij van Jos de grootste te maken. Jos stelt zich steeds verder open voor de stem van het volk’ en begint de stand­punten van de schoonfam­ilie te gebruiken in de poli­tiek. Dit doet hem al snel stijgen in de peilingen, wat de ijdele man uitstekend bevalt.

Titel: Vox Populi
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2008)
Ton Kas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte