Van Moerk­erkens laatste film, naar zijn eerste verhalen­bundel, waarin een blinde man (Van Moerk­erken) te voet op weg is naar Holysloot. De reis voert hem over de gehele wereld, door diverse land­schappen. Bekroond met een Gouden Kalf in de cate­gorie Beste Korte Film.
Van Moerk­erkens laatste film, naar zijn eerste verhalen­bundel, waarin een blinde (Van Moerk­erken) te voet op weg is naar Holysloot. De reis voert hem over de gehele wereld, door diverse land­schappen. Gaan­deweg loopt de man een lamme omver, een knipoog naar Buñuels surre­al­is­tische film L’Age d’Or waarin de protag­o­nist een blinde omver­schopt. De opnamen werden tussen 1963 en 1983, zowel binnen als buiten Neder­land, gemaakt. Bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film in 1983.

Titel: Volgend jaar in Holysloot
Jaar: 1983
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1985

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1983)
Emiel van Moerkerken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte