Portret van tekenaar Peter Vos, die beroemd werd met zijn Beestenkwartet. De film ontrafelt zijn passies en demonen via zijn werk, want zoals Vos zelf zei: ‘In je werk kun je je niet verbergen’.
Peter Vos (1935-2010) verbeeldde in zijn tekeningen gevoelens van jaloezie, geilheid, woede en verdriet. De documentaire ontrafelt, via zijn werk, de passies en demonen van de tekenaar die beroemd werd met zijn Beestenkwartet. Naast honderden virtuoze tekeningen bevat de film ook adembenemende beelden van vogels, gesprekken met intimi, waaronder zoon Sander en collega Peter van Straaten) en de stem van Peter Vos in archiefopnamen. Zo wordt duidelijk dat in diens levensverhaal zijn werk en leven onlosmakelijk zijn samengeklonken.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Vogelparadijs
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

GeschiedenisKunst & Cultuur

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2017)
David de Jongh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.