Ga naar inhoud
Stills

Voetbal is oorlog

Regie: Hans Heijnen
Documentaire over de voetbalfamilie die alles riskeerde om van de ándere helft van het dorp te winnen. Het leidde tot het drama van Achilles '29, de eerste amateurclub die naar de Jupiler League promoveerde.

Achilles '29 uit Groesbeek is een van de beste amateurclubs van de laatste decennia. Het wist de dorpsrivaliteit te ontvluchten door als eerste amateurclub naar de eerste divisie van het betaald voetbal te promoveren: de Jupiler League. Dat zette kwaad bloed bij de andere vijf amateurvoetbalclubs uit het dorp. Achilles trok een te grote broek aan en dat zal ze berouwen. In het seizoen 2016-2017 moet Achilles '29, met overwegend de familie Derks aan het roer, dit avontuur zakelijk en sportief gezien tot een goed einde zien te brengen.

Credits

Scenario
Set geluid
Voice-over
Productiebedrijf
Talent United
Omroep
NTR
Titel: Voetbal is oorlog
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie Sport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.