Zonovergoten coming-of-age drama over een meisje in een jongenswereld. De hele zomer lang speelt ze met twee buurjongens die haar steeds weer de baas zijn. Ondertussen worstelt ze met een beginnende puberteit.
In het ruige Westelijk Havengebied aan de rand van Amsterdam brengen Hanna en haar twee buurjongens een lange, snikhete zomervakantie door. Ze doden de tijd met ongein en spelletjes, zoals een wedstrijdje ver pissen, waarbij Hanna steeds weer de zwakste van het stel blijkt te zijn. Daar is ze echt helemaal klaar mee en ze doet er alles aan om dat te veranderen. Complicerende factor is dat ze in de puberteit begint te komen. Of is dat misschien een voordeel? Zonovergoten coming-of-age drama over een meisje in een jongenswereld.


Titel: Vloed
Jaar: 2015
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2016

DramaJeugd

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2016)
Randy Oost
Beste Korte Film (2016)
Hiske de Goeje

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.