Ieder jaar dragen mannen in Malaga tijdens een religieus ritueel zware heiligenbeelden door de straten. Een meditatieve ervaring gevangen in een stroom van close-ups van de dragers.


Ieder jaar draagt een groep mannen in Malaga tijdens een religieus ritueel loodzware heiligenbeelden door de straten. De Via Dolorosa, de weg van verdriet, die ze lopen verwijst naar de kruisweg van Jezus. De documentairemaker koos voor zijn impressie een bijzondere vorm die bijna geheel bestaat uit close-ups. Het verwachtingsvolle geroezemoes vooraf, het belsignaal, de gezamenlijke inspanning onder de zware last en de harmonische deining van de vele gezichten - dit alles groeit langzaam uit tot een meditatieve ervaring.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
BALDR Film

Titel: Via Dolorosa
Jaar: 2013
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

InternationaalKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.