Wie de gedichten van Remco Campert leest, raakt telkens weer ontroerd door de mild-ironische toon waarmee hij het 'menselijk bedrijf' beschrijft. Hij ziet wat er aan de hand is, en denkt er het zijne van.
Wie is Remco Campert nu écht? Zijn columns, verhalen en publieke optredens ten spijt ziet hij zichzelf vooral als dichter. Wie zijn verzamelde gedichten leest, raakt telkens weer gefrappeerd en ontroerd door de mild-ironische toon waarmee hij het 'menselijk bedrijf' beschrijft. Van zijn vroege gedichten waarin de oorlog en de dood van zijn vader weerklinken, naar zijn mijmeringen over liefde, poëzie en vergankelijkheid - Campert is iemand die opmerkt wat er aan de hand is en daar, wars van ideologieën en modegrillen, het zijne van denkt.

Titel: Verloop van jaren - Dichter bij Remco Campert
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.