Interactieve installatie over stresseffecten op de hersenen van jonge mensen. Is het mogelijk om binnenkomende prikkels selectief te negeren of simpelweg te vergeten? En kan dit dementie op langere termijn voorkomen?
Stress op jonge leeftijd lijkt ver af te staan van de ziekte dementie. Toch is er een duidelijk verband tussen deze twee. Deze interactieve installatie, aangestuurd door kunstmatige intelligentie, legt objectieve associaties tussen visuals en gedachten. Die combinatie zorgt ervoor dat het brein een nieuwe beeldvorming aanmaakt, waardoor gedachten sneller geparkeerd kunnen worden. Met als achterliggende gedachte: hoe beter het brein leert selectief te denken, des te kleiner de kans op dementie later.

Credits

Technische realisatie
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie

Titel: Vergeet punt
Jaar: 2019
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2019

Kunst & CultuurGezondheidMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.