Fans, vrienden en oud-medewerkers blikken terug op hun persoonlijke relatie met Mary Servaes, de onvolprezen Zangeres zonder Naam.
Toen platenproducent Johnny Hoes Mary Servaes voor het eerst hoorde zingen, wist hij niet of het een kind, een man of een vrouw was. 'Ik kon er geen naam aan geven.' Dus ging de ongekroonde koningin van het levenslied voortaan door het leven als de Zangeres Zonder Naam. Ze stierf in 1998, maar was al eerder opgehouden met haar zangcarrière. Regisseur Michiel van Erp laat zien hoe zij leefde en voortleeft in de ogen van haar trouwste fans, (ex-) producenten en huishoudster. De gesprekken met betrokkenen worden afgewisseld met registraties van televisie- en caféoptredens en met fragmenten uit een radiointerview met Servaes zelf. Vergeet mij niet is een onopgesmukt en tegelijk ontroerend portret van een 'eenmalig verschijnsel' waarvoor 'kerels als bomen stonden te beven als een rietje'.

Titel: Vergeet mij niet
Jaar: 2002
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

GeschiedenisKunst & CultuurMuziek

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2002)
Michiel van Erp

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.