Zo is het om een vluchtelingenkind in Nederland te zijn. Gefilmd op een basisschool in Katwijk, die kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers goed onderwijs en een veilige haven wil bieden.
Op basisschool De Verrekijker in Katwijk krijgen zo’n 150 kinderen uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum les. Hun ouders zijn uitgeprocedeerde asielzoekers. De school probeert een veilige haven te bieden en de kinderen goed onderwijs te geven, maar dat wordt steeds moeilijker na een reeks gedwongen uitzettingen. De situatie wordt nog ingewikkelder als een groep kinderen uit Syrië arriveert. Vanuit het perspectief van de leerlingen en hun docenten maakt de film duidelijk hoe het is om een vluchtelingenkind in Nederland te zijn.

Credits

Coproducent
Sound Design
Productiebedrijf
CTM Docs
ThankEve productions
Omroep
IKON TV
Distributie
CTM Docs
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Vergeet mij niet
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.