Pool en Krijgsman portretteren de aantrekkingskracht van de boksring en de moeizame weg naar de top. Centraal staat trainer Harinck die zijn vechters coacht en op het rechte pad probeert te houden.
Badr Hari (18 jaar, 36 gevechten) en Rachid el Haddad (27 jaar, 39 gevechten) zijn Marokkaanse talenten uit de Amsterdamse sportschool van de bekende kickbokstrainer Thom Harinck. Terwijl de veelbelovende Badr aan het begin van zijn carrière staat, neemt de gelauwerde, hardwerkende Rachid met pijn in het hart afscheid van de ring, om zich volledig aan zijn eigen kapperszaak te wijden. Centraal in de film staat de door de wol geverfde trainer Harinck die zijn vechters traint, coacht en op het rechte pad houdt. 'Ze worden wel eens benaderd door jongens uit het criminele circuit. Maar kickboksen helpt daar niet. Een kogel kop je niet weg.' Filmmakers Hans Pool en Maaik Krijgsman portretteren de aantrekkingskracht van de boksring en de moeizame weg naar de top. `Ik ga helemaal uit mijn dak als ik naar de ring toe loop,' vertelt Badr. `Dat is het beste moment.'

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Set geluid
Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: Vechtershart
Jaar: 2003
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.