Befaamde documentaire met als ondertitel: Herinneringen aan Nederland in de jaren 1938 - 1948. Men liet gewone mensen aan het woord en er werden amateuropnamen gebruikt, naast het historische filmmateriaal.
Befaamde documentaire met als ondertitel: Herinneringen aan Nederland in de jaren 1938 - 1948. Interviews met burgers geven een beeld van de crisisjaren, de kortstondige opbloei van de economie vanaf 1938, de Tweede Wereldoorlog en de dekolonisatie van Indonesië. Men liet nu eens niet de officiële autoriteiten aan het woord, maar gewone mensen. Nieuw was ook het gebruik van amateuropnamen, naast het bekende historisch filmmateriaal.

Titel: Vastberaden, maar soepel en met mate...
Jaar: 1974
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.