Valentín woont bij zijn oma in Buenos Aires sinds zijn moeder hem heeft verlaten toen hij drie jaar oud was. Op zoek naar moed­er­liefde probeert hij de waarheid rond haar verd­wi­jning te achterhalen.
Na Agresti’s voor­gaande vaak poli­tiek beladen films, is de speelfilm Valentín een auto­bi­ografisch werk over een jaar uit zijn jeugd. Het verhaal speelt in Buenos Aires in de jaren 60 en wordt verteld vanuit het perspec­tief van de negen­jarige Valentín. Valentín woont bij zijn oude zieke oma sinds zijn moeder hem heeft verlaten toen hij drie jaar oud was. Zijn egocen­trische vader (gespeeld door Agresti zelf) is altijd op zaken­reis of op zoek naar een nieuwe vriendin, maar geen enkele relatie houdt stand. Dit tot grote teleurstelling van de eenzame jongen die wanhopig naar moed­er­liefde verlangt. Zijn dromen, astro­naut worden en een echte familie hebben, deelt hij met zijn vriend Rufo. Valentín is op zoek naar de waarheid rond de verd­wi­jning van zijn moeder, maar de volwassenen willen niet over het verleden praten. Als zijn oma sterft, realiseert Valentín dat hij zelf op zoek moet gaan om antwoord te krijgen op zijn vragen.

Titel: Valentín
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (2002)
Alejandro Agresti

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2002)
Alejandro Agresti

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01