Tijdens de rellen in Parijs in 2005 vragen kersverse politierekruten uit de verpauperde buitenwijken zich af bij welk kamp ze eigenlijk horen: die van de Franse wetshandhavers of van de reljeugd?

2005, Parijs staat in brand, of althans de banlieu. Vier politierekruten zitten vast in een ME-bus die probeert zo snel mogelijk de gevaarlijke wijk uit te rijden. De spanningen op straat nemen toe, maar ook tussen de groentjes, speciaal gescout voor een re-integratieprogramma, onderling. Waarom zijn zij gekozen voor deze missie? Ze vragen zich af of hun identiteit en afkomst hen beschermt in het geval van een hinderlaag - of dreigt er een loyaliteitsconflict?

Titel: Unité
Jaar: 2018
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

PolitiekMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.