Kort maar krachtige animatie: een rond verhaal over een meisje dat leert fietsen van haar grootvader en ontdekt dat waar de weg eindigt, het echte avontuur begint.
Een meisje leert in deze animatiefilm fietsen van haar opa, met behulp van een rode sjaal. Als ze steeds sneller de heuvel af gaat, merkt ze niet dat hij haar snelheid niet meer kan bijhouden en haar moet loslaten. Ze komt in druk toeterend verkeer terecht, in een verlaten landschap met gras en in een bos met wilde dieren. Met (opnieuw) hulp van de sjaal komt ze uiteindelijk weer op de goede weg terecht. Fay Lovsky maakte de muziek en het sound design voor dit filmpje, dat werd gemaakt in het kader van Ultrakort.

Credits

Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
CinéTé Filmproduktie bv
Distributie
KLIK Distribution

Titel: Ultrakort - Cycle
Jaar: 2018
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

AnimatieJeugdDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.