Tele­film speelt zich af in 1983. Twee jongens, opge­groeid in het milieu van Jeho­vah’s Getu­igen, komen in het totaal andere milieu van hun vriendinnen terecht.
Uitges­loten speelt zich af in 1983. Jonathan is een 18-jarige jongen die, net als zijn beste vriend Coen, opge­groeit in het milieu van Jeho­vah’s Getu­igen. In deze wereld met strenge regels houden Jonathan en Coen er echter hun eigen ideeën op na. Beiden hebben een vriendin, Marjan en Anne­miek, die in een totaal ander milieu verk­eren: de meisjes stud­eren aan de kunsta­cad­emie en gaan om met krakers. Tegen­over hun vriendinnen zwijgen de jongens over hun afkomst en zij houden Marjan en Anne­miek angst­vallig verborgen voor hun gemeen­schap. Zo leiden de vrienden een dubbelleven: enerz­ijds gaan ze langs de deuren om de Ontwaakt! te verspreiden en spelen in een bandje van Jeho­vah’s Getu­igen, anderz­ijds bezoeken ze skacon­certen en kraak­café’s en raken zo meer en meer betrokken bij het wereldse leven van Marjan en Annemiek.

Titel: Uitgesloten
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2000)
Egbert-Jan Weeber

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte