De achtjarige Meral maakt nieuwe vriendjes op schoolkamp, maar er is ook drama: haar huisdiermuis Piepiep wordt gegrepen door een uil. Jeugdfilm met vrolijke liedjes en mooie natuur- én levenslessen.

De achtjarige Meral is net verhuisd en het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep die ze meeneemt naar het schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral daar onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Als Piepiep wordt gegrepen door een uil is Merel aanvankelijk ontroostbaar, maar in de zoektocht ontdekt ze hoe belangrijk vriendschap is. Met aanstekelijke liedjes en kleine levens- en natuurlessen.

Titel: Uilenbal
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

DramaMuziekJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.