Intens portret van Paulus en Loes Visser - door hun dochter Fifi Visser - die in 2010 al 25 jaar proberen uit te vinden waarom en waar hun zoon Maarten van achttien in Chili verdween.Op 12 december 1985 verdween Maarten Visser bij een vulkaan in Chili. Hij maakte na zijn eindexamen een reis door Zuid-Amerika. Paulus en Loes Visser vertrokken onmiddellijk naar Chili om te achterhalen wat hem overkwam. Sindsdien gaan ze elk jaar terug. Vervuld van hoop en vrees vragen ze aandacht in de lokale media en verversen ze hun posters. Maarten beheerst al 25 jaar het familieleven.
Voor het eerst gaat filmmaker Fifi Visser met haar ouders mee naar Chili. Ze volgt hen op de zoveelste tocht langs bekende adressen. De afgelegde bezoeken, de korte interviews met haar ouders en de brieffragmenten van Maarten verbeelden de wanhoop. Nieuwe informatie die een getuige eerder verzweeg, levert een nieuw spoor op dat hen naar de Colonia Dignidad brengt. Deze door oud-nazi Paul Schäfer opgerichte gemeenschap diende onder Pinochet als martelcentrum. Maar niemand kan hen helpen.
Terwijl Loes weigert te accepteren dat Maarten dood is, heeft Paulus zich daarmee al verzoend. Hij vertelt: 'Je hebt eigenlijk twee levens. Een leven dat stilstaat en een leven dat doorgaat.'

Credits

Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
De Aanpak
Omroep
RTV Rijnmond
Distributie
De Aanpak

Titel: Twee levens
Jaar: 2011
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still