Troye Sivan dwaalt af bij het zien van de knappe strandbarman. Wat een zoetsappige videoclip had kunnen worden, krijgt een ietwat lugubere twist. Het is een zonovergoten dagje aan zee en in de gedachten van de Australische zanger.
Regisseur Emma Westenberg heeft (net als eerder in haar clips voor Janelle Monáe, waarvoor ze een Grammy-nominatie kreeg, en Anouk) een uitgesproken kleurenpalet uitgekozen, waarbij ditmaal rood domineert. Rood van het bloed dat genadeloos uit het hart van de zwoel in de lens kijkende popster wordt geperst, voordat hij uiteindelijk alsnog alleen op zijn handdoek achterblijft.

Credits

Producent
Production Design
Choreografie
Kleurcorrectie
Cast (hoofdrol)
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Partizan Entertainment

Titel: Troye Sivan - Lucky Strike
Jaar: 2019
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

LGBTQ+RomantiekDramaEtenMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.