Tragikomische korte documentaire over het leven in een Belgisch klooster, alwaar de laatste drie Zusters Norbertienen en hun dwergkeesje Skippy zich voorbereiden op de feestelijke decembermaand.
Ooit werd dit Belgische klooster bevolkt door tientallen Zusters Norbertienen. Anno nu wonen er nog maar drie, samen met een hondje. Een biertje drinken tijdens de lunch en ‘s avonds soaps kijken, lijkt voor deze hoogbejaarde dames even gewoon als bidden of de bijbel lezen. Zo goed en zo kwaad als het gaat, bereiden ze zich voor op de feestdagen. Ze ontvangen hun familie en vrienden, halen de kerststal uit de kast en proosten op oudejaarsavond. Tragikomische korte documentaire over deze laatste drie nonnen, en hun dwergkeesje Skippy.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
EOdocs
Postproductiebedrijf
Het Raam Digital Cinema

Titel: Traag naar de hemel
Jaar: 2019
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.