Tussen de vier muren van de spreekkamer van de mediator zetten verschillende stellen na een huwelijk van decennia een punt achter hun leven samen. En een handtekening onder hun echtscheidingsovereenkomst.
Ze beloofden elkaar trouw tot in de dood: Marga en Mat, Gerda en Bennie. Maar het leven liep anders. De beide stellen besloten na een leven lang samen alsnog uit elkaar te gaan. In de spreekkamer van de mediator regelen ze hun scheiding: ze maken zich los van elkaar en verdelen de boedel. Hoe kijken ze terug op de afgelopen decennia samen? En hoe kijken ze vooruit op de tijd die ze zonder elkaar nog hebben? Gesprekken zonder enige opsmuk getoond, in een dwingend kader: het legt de pijn van scheiden bloot, maar ook de troost en opluchting.

Titel: Tot de dood ons scheidt
Jaar: 2020
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

FamiliebandenLGBTQ+

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.