Korte animatiefilm, waarin zowel de geschiedenis als de toekomst van de mensheid in de vorm van een geanimeerd schilderij aan de kijker voorbijtrekt. Altijd in beweging, continu veranderend.
Als op een filmrol trekken in deze korte animatiefilm de historie en de toekomst van de mensheid aan de kijker voorbij. En net als de geschiedenis zelf, is alles op dit geanimeerde schilderij constant in beweging en onderhevig aan verandering. Als ware ons verleden een toren, zo klimmen we via landbouw, Renaissance en moderne wetenschap steeds hoger de lucht in. Tot het punt waar niemand weet welke veranderingen de rest van ons bestaan gaan vormen.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Titel: Toren
Jaar: 2018
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

MaatschappijGeschiedenisAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.