Met veel suspense opgebouwde film over de mythe van een naam die in Afrika iedereen de stuipen op het lijf jaagt, ook de kippen, de koeien en uiteindelijk de kijker.
In vier minuten wordt flink veel suspense opgebouwd voor de mythe van Tokkeloshe. Deze naam mag op de vlaktes van Afrika niet genoemd worden. De angst voor de naam schuilt in de ogen van de voorbijgangers, in de schrikachtige bewegingen van de hond en de wegstuivende kippen. Op de aanzwellende uitleg van een oude vrouw achtervolgt de camera de steeds banger wordende dorpelingen en hun dieren met als climax een dichtvallende deur, en dan die naam.

Credits

Set geluid
Sound Design
Montage
Distributie
Productiebedrijf
Snoepfilms
Distributie
Snoepfilms

Titel: Tokkeloshe
Jaar: 2007
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still