Rotter­dammer Arie worstelt met het schri­jven van zijn tweede boek en vindt plot­seling zijn muze én grote liefde in de rood­harige trambestu­urder Sonja. Gebaseerd op een tragikomische novelle van Aat Ceelen.
Rotter­dammer Arie werkt aan zijn tweede boek, maar het wil niet vlotten. Met niet alleen zijn uitgever maar ook zijn huur­baas op de hielen ontwikkelt hij een groot writer’s block. Dan ontmoet Arie zomaar zijn droomvrouw: de rood­harige trambestu­urder Sonja. Wanneer de tram­lijn verd­wijnt, gaat hij koort­sachtig naar haar op zoek. Wordt deze muze Aries redding of juist zijn onder­gang? De op een novelle van Aat Ceelen gebaseerde tragikomische film is door­spekt met absur­dis­tische fantasieën en animaties.

Titel: Toegetakeld door de liefde
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

Romantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2013)
New Cool Collective

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2013)
A.M.C. Fok

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte