Subtiele tragikomedie over een toneelac­trice (Gouden Kalf Anneke Blok) die door een crisis gaat als ze haar woon­boot dreigt kwijt te raken. Dankzij een nieuwe boekhouder krijgt ze een andere kijk op de wereld.
Op het toneel schit­tert Anne in haar zoveelste karak­terrol, maar privé staat ze er minder floris­sant voor. Finan­cieel zit ze in zwaar weer, en ze heeft het moeilijk met ouder worden en met de relatie van haar ex-man met een perfecte jonge vrouw. Zal Anne haar woon­boot, die een vracht persoon­lijke herin­ner­ingen belichaamt, moeten verkopen? Een nieuwe, saaie boekhouder probeert haar zaakjes op orde te krijgen. Hij raakt gefasci­neerd door de vrije leven­shouding van Anne, die op haar beurt de nodige waardering voor hem kan opbrengen. Voor beiden heeft de confrontatie uitein­delijk een posi­tieve weer­slag op hun vast­geroeste bestaan. Tiramisu is een subtiele tragikomedie, voortge­dreven door de acteer­presta­ties. De zachte botsing van de boekhouder en de actrice wordt met scherpe details weergegeven. Tiramisu is een plei­dooi tegen bekrompen vooro­ordelen, zonder te vervallen in clichés of vals sentiment.

Titel: Tiramisu
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2008)
Michiel Borstlap
Beste Actrice (2008)
Anneke Blok

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte