In opdracht gemaakt jubileumportret van Tilburg dat middels een filmische mozaïek een rijk geschakeerd beeld van Tilburgers biedt.
In opdracht van de Lionsclub Hart van Brabant maakte filmmaker Joost Seelen een portret van Tilburg. Het jubileumproject diende de ziel van Tilburg bloot te leggen. De zesde stad van Nederland komt met z'n 195.000 inwoners uitgebreid in beeld. In een reeks portretten, samen een doorsnede vormend van de plaatselijke bevolking, vertellen Tilburgers voor de camera wat zij van hun medeburgers en de stad vinden. De inwoners schetsten een beeld van het bijzondere, het typische, het samenbindende en het contrasterende van de Tilburgse burgers en hun samenleving. Zo geven allochtonen, autochtonen, welgestelden, minderbedeelden, middenstand, ondernemers, jong, oud hun mening over allerhande zaken uit het heden of verleden. Er ontstaat een filmische mozaïek, een rijk geschakeerd beeld van Tilburgers.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Distributie
Zuidenwind Filmprodukties

Titel: Tilburgers
Jaar: 1999
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still