Korte dialoogloze jeugdfilm over een 4-jarig jongetje dat de nacht slapeloos dreigt te gaan doorbrengen omdat zijn moeder zijn speelgoedtijger op de Afsluitdijk achterliet.
Korte dialoogloze jeugdfilm over een vierjarig jongetje dat de nacht slapeloos dreigt te gaan doorbrengen omdat zijn verstrooide moeder zijn dierbare speelgoedtijger halverwege de Afsluitdijk onbeheerd achterliet. Het verhaal van de verloren knuffel wordt verteld vanuit het perspectief van de negenjarige Max. Via een voice-over levert Max op laconiek ironische wijze commentaar op het in zijn ogen eigenaardige gedrag van de redderende volwassenen en zijn ontroostbare kleine broertje. Tijger is de Nederlandse bijdrage aan een internationale reeks dialoogloze jeugdfilms, die jaarlijks wordt gemaakt onder auspiciën van de European Broadcasting Union.

Titel: Tijger
Jaar: 1994
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.