Twee autistische vrienden (en achtbaanfans) reizen af naar Zweden om in een gruwelijke rollercoaster te stappen. Een technische storing blijkt spelbreker. Hoe gaat het duo om met tegenslagen?
De autistische vrienden Phil en Pascal delen een onuitputtelijke fascinatie voor achtbanen. De pretparkfreaks reizen naar Zweden om bij de opening van dé achtbaan-belofte van het jaar te zijn: de Wildfire! De roadtrip valt in duigen door een technische storing op de dag van opening. Voor de rollercoaster-junkies is dit heel moeilijk te verteren. De reis gaat verder, maar er liggen meer tegenslagen op de loer. Toch zijn dit de momenten die hun vriendschap sterker maken.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Postproductiebedrijf
Geluidsnabewerking
Studio Allee
Productiebedrijf
KRO-NCRV
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
The Ambassadors
Studio Allee

Titel: Thunder
Jaar: 2016
Duur : 31 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still