Oncon­ven­tionele, poëtische docu­men­taire over een ernstig maatschap­pelijk prob­leem: de uitzicht­loze situ­atie van vluchtelingen aan de grens van Europa, het vermeende paradijs.
Oncon­ven­tionele, poëtische docu­men­taire over een ernstig maatschap­pelijk prob­leem: de uitzicht­loze situ­atie van vluchtelingen aan de grens van Europa. Vanuit het fictieve perspec­tief van een oude man die zelf verdronk tijdens de gevaar­lijke over­steek en nu vanuit een andere dimensie de harde realiteit aanschouwt, worden vluchtelingen dicht op de huid gefilmd. De geest van de oude man observeert mensen op straat die als honden worden wegge­jaagd, volgt een verslaafde moeder en bezoekt over­volle vluchtelingenkampen.

Titel: Those Who Feel the Fire Burning
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

MaatschappijPolitiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2015)
Morgan Knibbe
Beste Sound Design (2015)
Taco Drijfhout
Beste Sound Design (2015)
Vincent Sinceretti

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs van het Forum van de Regisseurs (2015)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte