Filmische mengeling van docu­men­taire en fictie over het Deense Odin Teatret; een hechte groep theater­makers die al vijftig jaar samen­werkt. Hoe houdt de groep stand, nu oudere leden wegvallen? 
In een mengeling van docu­men­taire en fictie neemt deze film ons mee op reis door het universum van Odin Teatret, een uniek theatergezelschap, opgericht in 1964 door de beroemde Ital­i­aanse regis­seur Eugenio Barba (1936) en geves­tigd in een oude boerderij in Dene­marken. Hoe lukt het deze theater­fam­ilie om zo meer dan vijftig jaar lang bijeen te blijven? Met het verstrijken van de tijd moet de hechte groep zien te dealen met de verganke­lijkheid van het leven, in een bestaan waarin theater en de alledaagse werke­lijkheid zo dicht bij elkaar liggen. 

Titel: The Secret Room - A Journey into the Universe of Odin Teatret
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurGeschiedenisBuitenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte