De stad ligt in puin, maar tussen de brokstenen krioelen gemuteerde lichaamsdeeltjes. Ze hebben een plan. Even onheilspellende als troostrijke computeranimatie.
Na The Order Electrus (2005) en Metalosis Maligna (2006) is Floris Kaayk zijn fascinatie voor zelfregulerende mechanismen nog lang niet kwijt. Met maquette en computeranimatie creëert hij een postapocalyptische stad, met gemuteerde lichaamsdelen als stille bewoners. Een kluwen vingers vindt een oog, en al snel komen er bundels benen bij. Als nijvere insecten proberen ze een nieuw bouwsel van de grond te krijgen om zo orde in de chaos te scheppen.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Productiebedrijf
seriousFilm
Distributie
Stichting Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)

Titel: The Origin of Creatures
Jaar: 2010
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.