Alessandro Gualtieri is een eigenzinnige parfumontwerper met een afkeer van de gevestigde industrie. We volgen hem tijdens zijn rusteloze zoektocht naar een parfum dat hij wil baseren op toeval en fouten.

Alessandro Gualtieri is een eigenzinnige parfumontwerper die zichzelf 'The Nose' noemt. Hij moet niets hebben van de gevestigde parfumindustrie die volgens hem uit is op louter winstbejag. In 2007 lanceert de in Amsterdam gevestigde Italiaan met succes zijn eigen parfummerk Nasomatto. Een nieuw parfum, Blamage, wil hij baseren op toeval en fouten, omdat volgens hem zo de meest beroemde parfums tot stand zijn gekomen. Het wordt een rusteloze zoektocht die hem naar de andere kant van de wereld brengt.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
AVRO TV

Titel: The Nose - Op zoek naar Blamage
Jaar: 2013
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarInternationaalKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.