Wat als je een beeldcollectie niet met je vingertoppen en zoekwoorden zou kunnen doorspitten, maar met je hele lijf? Dankzij computervision zie je jezelf gespiegeld in scènes uit de collectie historische films van EYE Filmmuseum.
Deze interactieve installatie van Studio Louter zet een zogenoemd machine learning-systeem in, dat camerabeelden van de gebruiker matcht met historisch filmmateriaal uit meer dan zestig films uit de collectie van EYE. Van zwart-wit klassiekers en animaties tot korte experimentele films. Neem verschillende houdingen aan, speel met de compositie en laat je zelf verrassen door jouw filmische spiegelbeeld. Strike a pose, dus!

Met dank aan EYE Filmmuseum en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Credits

Productiebedrijf
Studio Louter
Eye Filmmuseum

Titel: The Movie Mirror
Jaar: 2018
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.