Oorlogsdrama waarin de verhalen van een jonge herderin, een vogelvanger en een rouwende lerares in een afgelegen gebied in Afghanistan met elkaar verbonden raken door oorlogswonden die nog altijd bloeden.

In een afgelegen gebied in Afghanistan raken de levensverhalen van een herderin, een vogelvanger en een rouwende lerares met elkaar verweven nadat hun school is afgebrand. De jonge herderin neemt een groot risico door een vrouwelijke Amerikaanse soldaat te redden na een helikoptercrash, de jeugdige vogelvanger verschanst zich met zijn vogels in een legertank en de lerares zweert wraak op diegene die haar weduwe maakte. Dit oorlogsdrama laat zien dat de strijd nog niet voorbij is zolang oorlogswonden nog bloeden.

De grens bereikt
Deze film is opgenomen in ons themaprogramma De grens bereikt. In dit programma staan we stil bij oorlogssituaties die mensen uiteendrijven en tegenover elkaar laten staan. In de films die in dit programma centraal staan, slaan mensen op de vlucht of moeten ze kiezen tussen twee kwaden. Maar ze gaan ook over de opmerkelijke veerkracht en weerstand die mensen in oorlogssituaties mee kunnen dragen. Bij iedere film is een uitgebreid nagesprek met gasten die meer over het onderwerp van de film weten. De gesprekken worden geleid door journalist, programmamaker en debatleider Bahram Sadeghi.

In dit programma zijn te gast:
Regisseur Ramin Rasouli
Zahra Stanikzai,: studeerde aan de American University of Afghanistan, en in de afgelopen 10 jaar betrokken bij noodhulp in crisissituaties en aan kwetsbare mensen in Afghanistan. Zahra is in maart 2022 door de Nederlandse overheid geëvacueerd naar Nederland.

Titel: The Dogs Didn't Sleep Last Night
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Thema: De grens bereikt
Editie: NFF 2022

Stills

Stills
Stills