Engels gesproken, snel gemon­teerde road­movie over drie vrienden die als oner­varen drugsko­eriers xtc-pillen naar Spanje moeten brengen. Het verloopt minder soepel dan verwacht. Gouden Kalf voor beste regie in 1999.
Met inter­na­tionale cast opgenomen speelfilm over twee vrienden die, nadat ze al hun geld zijn kwijt­ger­aakt, genoodzaakt zijn op een snelle manier geld te verdi­enen. Alfred, zijn vrouw Anna en Guy besluiten een klus aan te nemen als drugsko­eriers voor de drugs­baron Spike in Amsterdam. Ze moeten een pakje naar Spanje brengen. Het lijkt een peulen­schil, totdat blijkt dat het aflev­eren uitgevoerd moet worden volgens een strikt schema. Middels vijf tele­foon­tjes langs de route moeten ze Spike steeds de exacte tijd doorgeven. Hij gebruikt Anna als onder­pand voor het geval de over­dracht de mist in gaat of ze een tele­foontje missen. Alles lijkt op rolletjes te lopen totdat een auto uit de lucht valt en voor hun auto belandt. Een vrouw kruipt uit het wrak en de mannen belanden in serieuze prob­lemen. Het speelfilmde­buut van regis­seur Roel Reiné won in 1999 een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Titel: The Delivery
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1999)
Roel Reiné

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (1999)
Thijs Bayens
Beste Lange Speelfilm (1999)
Roel Reiné
Beste Acteur (1999)
Fedja van Huêt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte