Zwarte komedie over de vraatzuchtige crimineel Albert Spica die zijn vrouw Georgina in zijn eigen restaurant verliest aan de charmes van een boekhandelaar - met de gruwelijkste gevolgen van dien.

Zwarte komedie over Albert Spica, de barbaarse leider van een criminele bende, die in gezelschap van zijn vrouw Georgina en een stel handlangers veelvuldig zijn eigen chique restaurant bezoekt. Als Georgina daar op een avond een boekhandelaar ontmoet, die zo anders is dan haar vraatzuchtige, racistische echtgenoot, voelt ze zich onmiddellijk tot hem aangetrokken. De twee beleven een hartstochtelijke relatie, met dank aan de kok die elke avond zorgt voor een veilige plek in het restaurant waar de minnaars elkaar kunnen ontmoeten. Totdat de romance wordt ontdekt - met alle gruwelijke gevolgen van dien.

Titel: The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover
Jaar: 1989
Duur : 2 uur, 4 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

DramaMisdaadRomantiekEtenKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.