Sapa en Hija halen in deze experimentele film herinneringen op aan hun jeugd in Afrika. Nu ze in Nederland wonen, vinden ze het moeilijk zich thuis te voelen en contact te leggen met de buitenwereld.
De twee vrienden Sapa en Hija vertellen elkaar korte anekdotes over hun jeugd in Afrika, waarvan ze sommige naspelen. Sinds ze hun moederland verruilden voor Nederland, is het voor beiden moeilijk zich echt thuis te voelen en contact te leggen met de wereld buiten het appartement waarin ze zich bevinden. De experimentele film komt voort uit interviews met Sapa en Hija, acteeroefeningen en improvisaties. Hij maakt onderdeel uit van het drieluik Three Studies of Nearness, een project over ontmoetingen, intimiteit en films maken.

Credits

Sound Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Eliane Bots
Distributie
Eye Experimenteel

Titel: The Brick House
Jaar: 2017
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.