Engel­stalige film over een blanke vrouw die terug­keert naar haar geboorteplaats waar haar dochter net overleden is. Daar ontdekt ze dat ze een gekleurde klein­zoon heeft, die zich gedraagt als een wilde.
Engel­stalige speelfilm waarin de blanke Melody naar haar geboorteplaats Fair­lands afreist om haar enige dochter te begraven. Fair­lands is een oud mijn­plaatsje dat door aanhoudende zand­stormen langzaam verd­wijnt onder het zand. Slechts enkele mensen wonen nog in het gehucht, waar stru­isvo­gels tussen de huizen lopen. Tijdens de begrafenis ontdekt Melody dat ze een klein­zoon heeft. De plaat­selijke post­bode, de pikzwarte Scoop, blijkt de vader. River, zoals het jongetje heet, vormt samen met zijn vriendjes een vreemd­soortig kinder­leger, waarvan hij de strenge dictator is. Het botert slecht tussen moeder en onof­fi­ciële schoonzoon, want Melody is van plan River weg te halen uit het uitster­vende gehucht. Ze probeert Scoops smerige huis te ordenen terwijl ze de verwilderde River wat manieren bij wil brengen. The Bird Can’t Fly is een drama over een afwijk­ende, sprook­je­sachtige plaats waar bijzon­dere wetten gelden. Toch probeert een stand­vastige vrouw het leven naar haar hand te zetten.

Titel: The Bird Can't Fly
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2007)
Guido van Gennep (NSC)
Beste Geluid (2007)
Peter Flamman

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte