De ontdekking dat een Friese fietsenmaker en een Ethiopische terdoodveroordeelde dezelfde vader hebben, is in deze documentaire het vertrekpunt van een onthutsende familiegeschiedenis.
Een Friese fietsenmaker krijgt op een dag het onwaarschijnlijke bericht dat hij een Ethiopische halfbroer heeft, die gevangen zit in een dodencel in Addis Abeba. Dat bizarre nieuws is het startpunt van een onthutsende familiegeschiedenis. Een documentaire over een verstoten kind dat opgroeit voor galg en rad en een bejaarde vader die na een DNA-test niet langer kan ontkomen aan zijn inmiddels volwassen bastaardzoon. Vader en zoon blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: The Bastard
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2018)
Floris-Jan van Luyn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.