Indrin­gende docu­men­taire waarin de weinige nog levende oogge­tu­igen vertellen over de Amerikaanse atoom­pro­even uit de jaren vijftig. Na decen­ni­alang gezwegen te hebben, doen ze nu voor het eerst hun verhaal. 
Film­maker Morgan Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning, 2014) verza­melde tijdens zijn research voor een speelfilm de persoon­lijke verhalen van de weinige nog levende getu­igen van de Amerikaanse atoom­pro­even in de jaren vijftig. Hun open­har­tige getu­igenissen zijn onthut­send. Na meer dan veertig jaar verplicht stilzwi­jgen vertellen de laatste atomic soldiers’ in deze korte, indrin­gende docu­men­taire, recht in de camera, over hun ervaringen. 

Titel: The Atomic Soldiers
Jaar: 2018
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

PolitiekGeschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2018)
Morgan Knibbe

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte