Roadmovie-documentaire waarin fotograaf en filmmaker Sander Veeneman drie kinderen in Mozambique, Zuid-Afrika en Peru opzoekt die hij vijf tot tien jaar geleden portretteerde.
Vijf tot tien jaar geleden portretteerde fotograaf en filmmaker Sander Veeneman drie kinderen in Mozambique, Zuid-Afrika en Peru. Inmiddels moeten het jongvolwassenen zijn. Hoe zouden ze zich ontwikkeld hebben? Zijn ze erin geslaagd om een toekomst voor zichzelf en hun familie op te bouwen? En wat zijn hun dromen voor de verdere toekomst? Hij zoekt ze op met een filmcamera en soms niet meer informatie dan de naam en de leeftijd. Vooral het meisje uit Mozambique is moeilijk terug te vinden. Na vele omzwervingen vindt hij een jonge vrouw, maar is zij wel het meisje op de foto? Met de jongen uit Peru gaat het niet zo goed. Zijn indianenstam lijdt hevig onder tbc en hepatitis. In Zuid-Afrika vindt Veeneman zijn jongen terug als levendige knaap met liefde voor sport. De roadmovie-documentaire toont hoe hun alledaagse leven in het heden eruitziet, met als voornaamste perspectief de innerlijke kracht van deze mensen en niet zozeer de armoede om hen heen.

Credits

Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
First8
Omroep
IKON TV
Distributie
NPO Sales

Titel: That's Life
Jaar: 2008
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still